Yhteystiedot

Vanhusasiavaltuutetun tehtävä on edistää ikääntyneiden oikeuksien ja edun toteutumista. Valtuutettu seuraa ja vaikuttaa ennakkoon yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja lainsäädäntöön. Vanhusasiavaltuutetulla ei ole toimivaltaa ottaa kantaa tai ratkaista yksittäisten henkilöiden asioita.

  • Puhelinpäivystys on avoinna keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9-11. Puhelinnumero (vaihde): 029 566 6900
  • Mediapuhelin: 0295 666 813
  • Sähköposti: vanhusasia(at)oikeus.fi 
  • Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)oikeus.fi

HUOM! Sähköpostiyhteys ei ole suojattu. Halutessasi voit lähettää arkaluontoiset ja salassa pidettävät viestit turvapostina. Ohjeet turvapostin lähettämiseen löydät alta kohdasta salassa pidettävien asiakirjojen lähettäminen.

  • Postiosoite: Vanhusasiavaltuutettu, PL 24 Valtioneuvosto
  • Käyntiosoite: Ratapihantie 9, Helsinki

Vanhusasiavaltuutettu toimii hallinnollisesti oikeusministeriön hallinnonalalla. Valtuutetun toimisto sijaitsee yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston yhteydessä. Vanhusasiavaltuutettu on kuitenkin riippumaton ja itsenäinen viranomainen. 

Salassa pidettävien ja arkaluontoisten asiakirjojen lähettäminen

Halutessasi voit lähettää meille arkaluontoiset ja salassa pidettävät viestit turvapostina. Palvelun käyttäminen on ilmaista, helppoa ja turvallista. Huomioithan viestiä lähettäessäsi, että vanhusasiavaltuutettu ei voi ratkaista yksittäisten henkilöiden asioita.

Rekisteröidy turvapostin käyttäjäksi osoitteessa turvaviesti.om.fi. Klikkaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi saapunut vahvistuslinkki auki. Voit nyt lähettää turvapostia ja lisätä viestiisi dokumentteja sekä liitteitä. Saat sähköpostiisi vahvistuksen onnistuneesta turvapostin lähetyksestä. Lue yksityiskohtaiset ohjeet kuvineen turvapostin lähettämiseksi seuraavasta linkistä: ohjeet turvapostin lähettämiseksi.

Sosiaalinen media