Yhteydenotto vanhusasiavaltuutettuun

Vanhusasiavaltuutetun tehtävä on edistää ikääntyneiden oikeuksien ja edun toteutumista. Vanhusasiavaltuutettu hyödyntää saamaansa palautetta ja yhteydenottoja yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössään. Valtuutettu voi nostaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja päätöksentekoon ikääntyneiden oikeuksien kannalta tärkeitä asioita.

Esiintymispyynnöt ja kutsut

Tehtävässään vanhusasiavaltuutettu saa runsaasti kutsuja erilaisiin tilaisuuksiin. Vanhusasiavaltuutettu Päivi Topon tapaamis- ja esiintymispyynnöt osoitetaan vanhusasiavaltuutetun virastopostiin osoitteeseen [email protected].

Pyydämme kaikkia kutsujia pohtimaan, miten vanhusasiavaltuutetun osallistuminen tilaisuuteen edistää ikääntyneiden oikeuksia, ja lähettämään siitä lyhyen perustelun kutsun yhteydessä.

Kansalaisten yhteydenotot ikääntyneiden oikeuksien toteutumisesta

Vanhusasiavaltuutetun toimisto ottaa vastaan tietoa ikääntyneiden oikeuksien toteutumisesta. Vanhusasiavaltuutettu hyödyntää yhteydenottojen kautta saamaansa tietoa vaikuttamistyössään. Vanhusasiavaltuutetulla ei ole kuitenkaan toimivaltaa käsitellä yksittäisten henkilöiden asioita eikä ottaa kantaa niihin tai muuttaa muiden viranomaisten päätöksiä.

Yhteydenotot pyydetään lähettämään ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen [email protected]. Kansalaisyhteydenottojen puhelinaika on keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9–11 numerossa 029 566 6900.

  • Puhelinpäivystys on avoinna keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9-11. Puhelinnumero (vaihde): 029 566 6900
  • Sähköposti: vanhusasia(at)oikeus.fi 
  • Henkilökohtaiset sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)oikeus.fi
  • Medialle

HUOM! Sähköpostiyhteys ei ole suojattu. Halutessasi voit lähettää arkaluontoiset ja salassa pidettävät viestit turvapostina. Ohjeet turvapostin lähettämiseen löydät alta kohdasta salassa pidettävien asiakirjojen lähettäminen.

  • Postiosoite: Vanhusasiavaltuutettu, PL 24 Valtioneuvosto
  • Käyntiosoite: Ratapihantie 9, Helsinki

Vanhusasiavaltuutettu toimii hallinnollisesti oikeusministeriön hallinnonalalla. Valtuutetun toimisto sijaitsee yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston yhteydessä. Vanhusasiavaltuutettu on kuitenkin riippumaton ja itsenäinen viranomainen. 

Salassa pidettävien ja arkaluontoisten asiakirjojen lähettäminen

Halutessasi voit lähettää meille arkaluontoiset ja salassa pidettävät viestit turvapostina. Palvelun käyttäminen on ilmaista, helppoa ja turvallista. Huomioithan viestiä lähettäessäsi, että vanhusasiavaltuutettu ei voi ratkaista yksittäisten henkilöiden asioita.

Rekisteröidy turvapostin käyttäjäksi osoitteessa turvaviesti.om.fi. Klikkaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseesi saapunut vahvistuslinkki auki. Voit nyt lähettää turvapostia ja lisätä viestiisi dokumentteja sekä liitteitä. Saat sähköpostiisi vahvistuksen onnistuneesta turvapostin lähetyksestä. Lue yksityiskohtaiset ohjeet kuvineen turvapostin lähettämiseksi seuraavasta linkistä: ohjeet turvapostin lähettämiseksi.

Sosiaalinen media