Hyppää sisältöön

Vanhusasiavaltuutetun toimiston yhteyteen perustettu seniorivaikuttajien ryhmä kokoontui ensimmäistä kertaa

Julkaisuajankohta 7.9.2022 14.17

Vanhusasiavaltuutetun toimiston tueksi on perustettu seniorivaikuttajien ryhmä, jonka tehtävänä on arvioida vanhusasiavaltuutetun strategisia tavoitteita sekä keinoja niiden edistämiseksi. Seniorivaikuttajien ryhmä koostuu seitsemästä asiantuntijasta, joilla on vahvaa asiantuntemusta iäkkäiden ihmisten asemasta yhteiskunnassa.

Vanhusasiavaltuutettu on perustanut seniorivaikuttajien ryhmän toimintansa tueksi. Ryhmään on kutsuttu seitsemän asiantuntijaa vuoden 2024 loppuun saakka. Ryhmä kokoontui eilen ensimmäiseen kokoukseensa.

- On todella hienoa, että vanhusasiavaltuutetun toimiston työn tueksi saatiin seniorivaikuttajien ryhmä, jossa on ainutlaatuista ja laaja-alaista asiantuntijuutta vaikuttamistyöstä ja iäkkäiden ihmisten asemasta yhteiskunnassamme, vanhusasiavaltuutettu Päivi Topo toteaa.

Ensimmäisessä tapaamisessa keskusteltiin vanhusasiavaltuutetun viiden vuoden strategiasta ja toimintasuunnitelmasta vuosille 2022–2023 sekä ehdotuksista seuraavalle hallituskaudelle. Ryhmän jäsenet asuvat eri puolilla Suomea ja he nostivat esiin alueiden välisiä eroja iäkkäiden ihmisten asemassa ja oikeuksien toteutumisessa. Seniorivaikuttajat korostivat iäkkäiden oman toiminnan merkitystä koko yhteiskunnalle, ratkaisuihin keskittymistä, jatkuvaa vuoropuhelua päätöksentekijöiden kanssa sekä viestintää. 

- Ryhmässä kaikilla on vankka yhteiskunnan toiminnan ja päätöksenteon ymmärrys ja heidän tukensa vanhusasiavaltuutetun toiminnan käynnistämiselle Suomessa on merkittävä. Eilen pohdimme erityisesti ikäsyrjinnän vähentämisen keinoja sekä tavanomaista vaikeammassa tilanteessa olevien eri iäkkäiden ryhmien aseman parantamista. Pienet tulot, vähemmistöjen asema, vaikeat sairaudet ja toimintakyvyn muutokset ovat vanhusasiavaltuutetulta työssä keskeisiä teemoja, Topo jatkaa.

Seniorivaikuttajien ryhmän jäsenet:
Kari Itkonen
Markku Lehto
Ristenrauna Magga
Tuulikki Petäjäniemi
Vappu Taipale 
Jaakko Tuomi
Auni-Marja Vilavaara

Uutiset