Hyppää sisältöön

Tervetuloa vanhusasiavaltuutetun eduskuntakertomuksen julkaisutilaisuuteen 20.3.2024

Julkaisuajankohta 4.3.2024 15.20

Tervetuloa seuraamaan vanhusasiavaltuutetun ensimmäisen eduskuntakertomuksen julkistamista ja siitä käytävää keskustelua. Valtuutettu antaa joka neljäs vuosi eduskunnalle kertomuksen ikääntyneiden asemasta ja oikeuksien toteutumisesta. Kertomus sisältää myös suosituksia siitä, miten eduskunta päätöksillään voisi kohentaa ikääntyneiden tilannetta eri elämänalueilla.

Kertomuksen julkaisutilaisuus järjestetään Helsingin keskuskirjasto Oodissa 20.3.2024 klo 12–14. Tilaisuus paikan päällä on tarkoitettu vain kutsuvieraille. Tilaisuutta voi kuitenkin seurata verkossa ilman ennakkoilmoittautumista. Etäosallistujat voivat myös osallistua tilaisuuden aikana verkossa keskusteluun. Tilaisuudessa on viittomakielen tulkkaus.

Linkki tilaisuuden verkkolähetykseen.

Ohjelma

•    Avaus: Aulikki Kananoja, ylisosiaalineuvos.
•    Miten ikääntyneiden oikeudet toteutuisivat paremmin digitalisaatiossa sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuudessa? Päivi Topo, vanhusasiavaltuutettu
•    Kansanedustajien paneelikeskustelu, moderoija Tiina Merikanto. Osallistujat: Mia Laiho (kok), Ilmari Nurminen (sd), Minna Reijonen (ps) ja Hanna-Leena Mattila (kesk)
•    Keinoja ikääntyneiden aseman parantamiseen pankkipalveluissa ja asioinnissa, liikenteessä, vaikuttamisessa ja oikeusturvassa, Marjut Vuorela, erityisasiantuntija, vanhusasiavaltuutetun toimisto
•    Kansanedustajien paneelikeskustelu, moderoijana Tiina Merikanto. Osallistujat: Minja Koskela (vas), Henrik Wickström (rkp), Krista Mikkonen (vihr), Kaarina Järvenpää (kd, kaupunginvaltuutettu)
•    Päätös: Päivi Topo ja Tiina Merikanto.

Uutiset